RECEPT: Pstruh s mrkvovým pyré, hráškem, chřestem a holadskou omáčkou

Přinášíme Vám další recept od finalisty soutěže Masterchef 2019 - Olivera Pape !

V létě jistě oceníte lehký oběd či večeři, proto je pstruh ideální volbou.

Tak pojďme vařit!

 

SUROVINY:

1 filet ze pstruha

200 g mraženého hrášku

200 g chřestu

500 g karotky

200 g másla

4 žloutky

hrst bazalky, estragonu, pažitky a kopru

šťáva z jedné limety

1 velká lžíce jablečného octa

sůl, pepř

olivový olej

 

POSTUP:

1. PYRÉ - mrkev očistíme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji ve vyšším hrnci, přidáme limetovou kůru a hrst bazalky.  Podlijeme vodou a dusíme dokud není mrkev úplně měkká. Potom rozmixujeme s trochou másla na jemné pyré a dochutíme solí.

2. HOLADSKÁ OMÁČKA - do plechové mísy vyklepneme 4 žloutky a postavíme na menší hrnec s vroucí vodou na středním plameni. Za stálého míchání přidáváme kostky povoleného másla, asi tak 100 g. Až nám omáčka zhoustne a bude krásně nadýchaná, přidáme lžíci octa a citrónové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec stáhneme z plotny a přidáme na jemno nasekanou pažitku, estragon a kopr. Před servírováním jen prohřejeme.

3. CHŘEST A HRÁŠEK - zmrzlý hrášek dáme na 5 min do vlažné vody povolit. Mezitím si chřest očistíme a spaříme (zblanšírujeme) minutu ve vroucí osolené vodě. Potom ho spolu s hráškem orestujeme na oleji (asi 2 min) a dochutíme solí.

4. PSTRUH -  filet si nakrájíme na menší kousky, okořeníme solí a pepřem, orestujeme zprudka na rozpálené pánvi ( kůží napřed asi 1-2 min), z druhé strany necháme maximálně 30 sekund, aby nebyl přetažený. A je hotovo!

Dobrou chuť!

TIP: na servírování Oliver použil misku SCHÖNWALD Playground SEA 24 cm Miska mělká

67346067_458172085022482_3603416718837284864_n