RECEPT: Pstruh s mrkvovým pyré, hráškem, chřestem a holadskou omáčkou

Přinášíme Vám další recept od finalisty soutěže Masterchef 2019 - Olivera Pape !

V létě jistě oceníte lehký oběd či večeři, proto je pstruh ideální volbou.

Tak pojďmě vařit!

67497651_1697938193684300_5930231606680748032_n

SUROVINY:

1 filet ze pstruha

200 g mraženého hrášku

200 g chřestu

500 g karotky

200 g másla

4 žloutky

hrst bazalky, estragonu, pažitky a kopru

šťáva z jedné limety

1 velká lžíce jablečného octa

sůl, pepř

olivový olej

 

POSTUP:

1. PYRÉ - mrkev očistíme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji ve vyšším hrnci, přidáme limetovou kůru a hrst bazalky.  Podlijeme vodou a dusíme dokud není mrkev úplně měkká. Potom rozmixujeme s trochou másla na jemné pyré a dochutíme solí.

2. HOLADSKÁ OMÁČKA - do plechové mísy vyklepneme 4 žloutky a postavíme na menší hrnec s vroucí vodou na středním plameni. Za stálého míchání přidáváme kostky povoleného másla, asi tak 100 g. Až nám omáčka zhoustne a bude krásně nadýchaná, přidáme lžíci octa a citrónové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec stáhneme z plotny a přidáme na jemno nasekanou pažitku, estragon a kopr. Před servírováním jen prohřejeme.

3. CHŘEST A HRÁŠEK - zmrzlý hrášek dáme na 5 min do vlažné vody povolit. Mezitím si chřest očistíme a spaříme (zblanšírujeme) minutu ve vroucí osolené vodě. Potom ho spolu s hráškem orestujeme na oleji (asi 2 min) a dochutíme solí.

4. PSTRUH -  filet si nakrájíme na menší kousky, okořeníme solí a pepřem, orestujeme zprudka na rozpálené pánvi ( kůží napřed asi 1-2 min), z druhé strany necháme maximálně 30 sekund, aby nebyl přetažený. A je hotovo!

Dobrou chuť!

TIP: na servírování Oliver použil misku SCHÖNWALD Playground SEA 24 cm Miska mělká

67346067_458172085022482_3603416718837284864_n

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení