F. Dick
Tuto rodinnou, dnes již tradiční značku Fr.Dick založil v roce 1778 Johann Friedrich Dick v Esslingenu.
Spojením německé preciznosti, tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií dnes vznikají velmi kvalitní nože pro každé použití a hned v několika produktových řadách.
V tradici klasických kovaných kuchařských nožů jsou série od firmy Fr. Dick známy svou prémiovou kvalitou a dokonalým provedením. Tyto nože se snadno vedou a zanechávají velice čistý řez.
Pro výrobu kovaného kuchařského nože je potřeba přibližně 45 různých výrobních kroků. Nože jsou ukovány z pevného kusu chrom molybdenové oceli, čepele jsou kaleny speciálním postupem na 56˚ Rockwellů. Nejdůležitější pracovní postupy jako je broušení a kalení, kontrola jakosti jakož i slitin oceli, určují vysokou kvalitu těchto nožů.
Plátkovací/ dranžírovací nůž s délkou čepele 21 cm ze série F. Dick Superior.
Lehce a bez námahy s ním nakrájíte tenké plátky šunky, pečeně i ostatní druhy masa.
Nůž s délkou čepele 26 cm na krájení masa, zeleniny a sekání bylinek.
Kovaný nůž F. Dick s délkou čepele 21 cm na krájení masa, zeleniny a sekání bylinek.
Kuchyňský nůž Santoku (na drůbež, maso a ryby) s délkou čepele 18 cm ze série F. Dick 1905