RECEPT: Pórkový krém podle Olivera Pape!

Co takhle si doma zkusit uvařit pórkový krém s plněnými ravioli podle receptu finalisty soutěže Masterchef 2019 - Olivera Pape?

Tento tradiční jarní recept se Oliver naučil během práce v horském hotelu ve Francii, kde se mu vlastně vůbec poprvé naskytla možnost podívat se do profi kuchyně.

IMG_8364

SUROVINY:

2 pórky (jen bílá část)

4 střední brambory

2 šalotky

2 stroužky česneku

150 g zakysané smetany

50 g másla

Sůl a pepř podle chuti

+- 150 g hrášku

 

POSTUP:

Pórek, brambory, šalotku a česnek nakrájíme na malé kousky a postupně orestujeme na oleji nebo ghí. Až bude mít zelenina krásnou barvu, tak ji podlijeme vývarem a vaříme úplně do měkka. Potom rozmixujeme a zašleháme zakysanou smetanu a nakonec máslo. Dochutíme solí a pepřem a krém je hotový.

TIP: Jako vložku si můžete prohřát hrášek v máslové emulzi. Maso z vývaru obrat, ochutit například koprem, limetovou kůrou a použít ho jako náplň do domácích raviol.

Recept prý zvládne každý, tak držíme palce! :-) 

Oliver k servírování použil hluboký talíř Churchill1795 Raku Topaz Blue

IMG_8362

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení