RECEPT: Pórkový krém podle Olivera Pape!

Co takhle si doma zkusit uvařit pórkový krém s plněnými ravioli podle receptu finalisty soutěže Masterchef 2019 - Olivera Pape?

Tento tradiční jarní recept se Oliver naučil během práce v horském hotelu ve Francii, kde se mu vlastně vůbec poprvé naskytla možnost podívat se do profi kuchyně.

IMG_8364

SUROVINY:

2 pórky (jen bílá část)

4 střední brambory

2 šalotky

2 stroužky česneku

150 g zakysané smetany

50 g másla

Sůl a pepř podle chuti

+- 150 g hrášku

 

POSTUP:

Pórek, brambory, šalotku a česnek nakrájíme na malé kousky a postupně orestujeme na oleji nebo ghí. Až bude mít zelenina krásnou barvu, tak ji podlijeme vývarem a vaříme úplně do měkka. Potom rozmixujeme a zašleháme zakysanou smetanu a nakonec máslo. Dochutíme solí a pepřem a krém je hotový.

TIP: Jako vložku si můžete prohřát hrášek v máslové emulzi. Maso z vývaru obrat, ochutit například koprem, limetovou kůrou a použít ho jako náplň do domácích raviol.

Recept prý zvládne každý, tak držíme palce! :-) 

Oliver k servírování použil hluboký talíř Churchill1795 Raku Topaz Blue

IMG_8362