RECEPT: Pórkový krém podle Olivera Pape!
Co takhle si doma zkusit uvařit pórkový krém s plněnými ravioli podle receptu finalisty soutěže Masterchef 2019 - Olivera Pape?
Tento tradiční jarní recept se Oliver naučil během práce v horském hotelu ve Francii, kde se mu vlastně vůbec poprvé naskytla možnost podívat se do profi kuchyně.
SUROVINY:
2 pórky (jen bílá část)
4 střední brambory
2 šalotky
2 stroužky česneku
150 g zakysané smetany
50 g másla
Sůl a pepř podle chuti
+- 150 g hrášku
POSTUP:
Pórek, brambory, šalotku a česnek nakrájíme na malé kousky a postupně orestujeme na oleji nebo ghí. Až bude mít zelenina krásnou barvu, tak ji podlijeme vývarem a vaříme úplně do měkka. Potom rozmixujeme a zašleháme zakysanou smetanu a nakonec máslo. Dochutíme solí a pepřem a krém je hotový.
TIP: Jako vložku si můžete prohřát hrášek v máslové emulzi. Maso z vývaru obrat, ochutit například koprem, limetovou kůrou a použít ho jako náplň do domácích raviol.
Recept prý zvládne každý, tak držíme palce! :-)
Oliver k servírování použil hluboký talíř Churchill1795 Raku Topaz Blue